HOME

 

OVER ONS

 

PROJECTEN

 

NIEUWS

 

IN DE VERKOOP

 

CONTACT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEELNEMENDE BEDRIJVEN:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWS

DIRKSHORN Bouwend Waarland levert acht energieneutrale starterswoningen op in Dirkshorn

Jonge mensen uit Dirkshorn krijgen deze week de sleutel van hun nieuwe huis in hun eigen dorp. Op 11 april zijn acht nieuwe woningen aan de Spoetnikstraat opgeleverd. Het zijn starterswoningen, door Bouwend Waarland ontwikkeld. Juist voor jonge Dirkshorners. De komst van de woningen was een wens van de dorpsraad van Dirkshorn en gemeente Schagen. De dorpsraad vroeg om aantrekkelijke betaalbare starterswoningen in Dirkshorn, voordat de jongere ‘thuisverlaters’ woonruimte elders zouden zoeken en de kern verlaten. Bouwend Waarland won de prijsvraag van de gemeente en ontwikkelde 8 energieneutrale woningen  inclusief een klimaatadaptieve inrichting van de openbare ruimte.

De acht woningen zijn voorzien van een aardwarmtepomp en zonnepanelen. Dat is ook volgens het gemeentelijke beleid. Zoals is afgesproken in het nationaal Energieakkoord moet de nieuwbouw van woningen vanaf 2020 energieneutraal zijn. Het beheer en eigendom van de installaties blijft in handen van Bouwend Waarland, zodat de duurzame inzet wordt gegarandeerd.

De oplevering van de woningen is precies volgens planning gegaan.  

  april 2019 Spoetnikstraat Dirkshorn gerealiseerd 


SCHAGEN Bouwend Waarland levert 8 starterswoningen in Waarland op.

Op 16 en 17 oktober jl. zijn  de 8 woningen opgeleverd aan de leden van de Coöperatieve Vereninging - Oude handbalvelden. Komende maand wordt ook het omliggende openbare gebied opgeleverd en overgedragen aan de gemeente. Daarmee wordt het eerste CPO-project van de gemeente Schagen succesvol afgerond.

 CPO Waarland oktober 2018 .   CPO Waarland oktober 2018

 


SCHAGEN Bouwend Waarland en de gemeente Schagen tekenen een Intentieovereenkomst voor woningbouw in Waarland.

Op 4 juni 2018 heeft Bouwend Waarland een intentieovereenkomst getekend met de gemeente Schagen. Daarin hebben de beide partijen afgesproken dat zij komende tijd de haalbaarheid onderzoeken van woningbouw op de plek van het voormalige loonbedrijf aan de Veluweweg 44 in Waarland. Als uit dit onderzoek blijkt dat deze ontwikkeling haalbaar is dan wordt het plan verder uitgewerkt en worden de procedures opgestart. De eerste fase van dit woningbouwplan is de sloop van alle bedrijfsgebouwen en  de bouw van 10-30 woningen op deze plek.  Als alles meezit kan de eerste paal eind 2019 de grond in.

Bouwend Waarland en de gemeente Schagen tekenen een Intentieovereenkomst voor woningbouw in Waarland.

 


WAARLAND –  Maandagmiddag 19 februari is in Waarland de eerste paal geslagen voor het eerste CPO woningbouwproject in de gemeente Schagen.

Aan de Lantmanstraat in Waarland worden in opdracht van een groep jongeren 8 rijwoningen gebouwd. Zij hebben woningen, onder begeleiding van Bouwend Waarland, zelf ontwikkeld. Daarmee hebben zij de kans gegrepen om in Waarland in een eigen betaalbare nieuwbouwwoning een toekomst op te bouwen. Bouwend Waarland  heeft met dit project belangrijke ervaring opgedaan die zij kan benutten bij nieuwe CPO- initiatieven.

CPO woningbouwproject eerste paal Waarland

CPO woningbouwproject eerste paal Waarland

CPO woningbouwproject eerste paal Waarland

 

 

 

 

 

 


Schagen24.nl Altijd Nieuws: 13-06-2017

Waarlandse jongeren gaan voor woningen in eigen dorp

WAARLAND – Gistermiddag, 12 juni, om 17.00 uur ondertekenden acht jonge inwoners van Waarland een contract met de gemeente. Met dit contract krijgen zij de mogelijkheid in hun eigen dorp voor zichzelf een woning te (laten) bouwen.

nieuwsbericht 13-06-2017-leesverder-

-terug naar boven-